The Architect, the Cook and Good Taste / / ed. by Petra Hagen Hodgson, Rolf Toyka.
Seit jeher gehören kochen und bauen zu den grundlegenden Tätigkeiten des Menschen: Beide entspringen der Nützlichkeit, beinhalten aber zugleich ein kulturelles, wie ästhetisch-sensorisches Moment. Und auch wenn das Kochen eine vergängliche Kunstform darstellt, drücken sich in ihm die Kulturepochen d...
Saved in:
Superior document: | Title is part of eBook package: De Gruyter DGBA Architecture, Design and Arts 2000 - 2014 |
---|---|
MitwirkendeR: | |
HerausgeberIn: | |
Place / Publishing House: | Basel : : Birkhäuser, , [2007] ©2007 |
Year of Publication: | 2007 |
Language: | English |
Online Access: | |
Physical Description: | 1 online resource (160 p.) |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Table of Contents:
- Frontmatter
- Introduction
- Architecture and Food Composition
- Measurement and Number in Architecture
- Measurements in Cooking
- Materials and Colours
- The Homely Hearth
- Rules of Fasting and Desire Derailed
- The Reproducibility of Taste
- Meaningful Architecture in a Globalised World
- The Eater and his Ancestors
- Hearth and Home
- From Pot au Feu to Processed Food
- The Gobalisation of Taste
- Architectural Essentials
- The Order of Courses
- Slow Food
- A Visit to Raymond Blanc at Le Manoir or A Culinary and Architectural Gesamtkunstwerk
- The Cuisine of Making Shelter
- Backmatter