The Architect, the Cook and Good Taste / / ed. by Petra Hagen Hodgson, Rolf Toyka.

Seit jeher gehören kochen und bauen zu den grundlegenden Tätigkeiten des Menschen: Beide entspringen der Nützlichkeit, beinhalten aber zugleich ein kulturelles, wie ästhetisch-sensorisches Moment. Und auch wenn das Kochen eine vergängliche Kunstform darstellt, drücken sich in ihm die Kulturepochen d...

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Bibliographic Details
Superior document:Title is part of eBook package: De Gruyter DGBA Architecture, Design and Arts 2000 - 2014
MitwirkendeR:
HerausgeberIn:
Place / Publishing House:Basel : : Birkhäuser, , [2007]
©2007
Year of Publication:2007
Language:English
Online Access:
Physical Description:1 online resource (160 p.)
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Table of Contents:
  • Frontmatter
  • Introduction
  • Architecture and Food Composition
  • Measurement and Number in Architecture
  • Measurements in Cooking
  • Materials and Colours
  • The Homely Hearth
  • Rules of Fasting and Desire Derailed
  • The Reproducibility of Taste
  • Meaningful Architecture in a Globalised World
  • The Eater and his Ancestors
  • Hearth and Home
  • From Pot au Feu to Processed Food
  • The Gobalisation of Taste
  • Architectural Essentials
  • The Order of Courses
  • Slow Food
  • A Visit to Raymond Blanc at Le Manoir or A Culinary and Architectural Gesamtkunstwerk
  • The Cuisine of Making Shelter
  • Backmatter