Das Fleisch der Republik : : Ein Lebensmittel und die Entstehung der modernen Landwirtschaft in Westdeutschland 1950–1990 / / Karl Christian Führer.
Karl Christian Führer examines the origins of modern, high-performance agriculture in West Germany. As he clearly demonstrates, "intensive animal farming" was primarily a response from farmers to the new demands being placed on them by consumers, retail, and processing operations. By looki...
Saved in:
Superior document: | Title is part of eBook package: De Gruyter DG Plus DeG Package 2022 Part 1 |
---|---|
VerfasserIn: | |
Place / Publishing House: | München ;, Wien : : De Gruyter Oldenbourg, , [2022] ©2022 |
Year of Publication: | 2022 |
Language: | German |
Series: | Quellen und Darstellungen zur Zeitgeschichte ,
133 |
Online Access: | |
Physical Description: | 1 online resource (VII, 521 p.) |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Table of Contents:
- Frontmatter
- Inhalt
- Einleitung
- I. Eine optimale Form der Fleischversorgung? Die Ordnung des deutschen Fleischmarktes vom Kaiserreich bis in die 1950er Jahre
- II. Fleisch essen
- III. Fleisch verkaufen
- IV. Modernisierung der Schlachthöfe und der Wurstproduktion für mehr „Marktservice“
- V. Tiere und Landwirte im neuen Marktsystem
- Schlussbetrachtung
- Danksagung
- Abkürzungsverzeichnis
- Quellen- und Literaturverzeichnis
- Personenverzeichnis