Allergieprävention / / hrsg. von Torsten Schäfer, Imke Reese.

The high prevalence of allergic illnesses and limited options for treating them heighten the need for evidence-based primary prevention. Since 2004, an S3 guideline for this topic has existed in Germany. Renowned experts in this field present the important current aspects of allergy prevention. They...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Superior document:Title is part of eBook package: De Gruyter DG Plus DeG Package 2020 Part 1
MitwirkendeR:
HerausgeberIn:
Place / Publishing House:Berlin ;, Boston : : De Gruyter, , [2019]
©2020
Year of Publication:2019
Language:German
Online Access:
Physical Description:1 online resource (XX, 230 p.)
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Table of Contents:
  • Frontmatter
  • Inhalt
  • Autorenverzeichnis
  • Abkürzungen
  • Was ist neu in der Allergieprävention?
  • 1 Allergieprävention
  • 2 Immunologische Toleranz auf Nahrungsmittel
  • 3 Stillen und Allergieprävention
  • 4 Ernährung der Mutter in Schwangerschaft und Stillzeit
  • 5 Hydrolysatnahrung
  • 6 Ernährung des Kindes
  • 7 Hoch-ungesättigte Fettsäuren in der Ernährung von Mutter und Kind
  • 8 Probiotika und Präbiotika in der Allergieprävention
  • 9 Vitamine
  • 10 Art der Geburt und Risiko für Asthma, Heuschnupfen und atopisches Ekzem
  • 11 Innenraumallergene: Haustierhaltung und Hausstaubmilbe
  • 12 Luftschadstoffe und primäre Prävention von Allergien
  • 13 Rauchen und Atopie
  • 14 Weichmacher
  • 15 Einnahme von Medikamenten und Risiko für Asthma, Heuschnupfen und atopisches Ekzem
  • 16 Impfungen
  • 17 Leitlinie Allergieprävention (2014)