Tenside / / Tharwat F. Tadros.
Surfactants are surface active agents, molecules that play an important role in emulsions, suspensions, and foams. They are widely used in skincare, cosmetics, pharmaceuticals, agrochemistry, and the food industry. This book takes a practical approach to addresses their classification, physical prop...
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Superior document: | Title is part of eBook package: De Gruyter DG Plus DeG Package 2023 Part 1 |
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VerfasserIn: | |
Place / Publishing House: | Berlin ;, Boston : : De Gruyter, , [2022] ©2023 |
Year of Publication: | 2022 |
Language: | German |
Series: | De Gruyter STEM
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Online Access: | |
Physical Description: | 1 online resource (XI, 251 p.) |
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Other title: | Frontmatter -- Vorwort -- Inhaltsverzeichnis -- 1 Allgemeine Einführung -- 2 Allgemeine Klassifizierung von Tensiden -- 3 Aggregation von Tensiden, Strukturen der Selbstorganisation, flüssigkristalline Phasen -- 4 Adsorption von Tensiden an Grenzflächen -- 5 Tenside als Emulgatoren -- 6 Tenside als Dispersionsmittel und zur Stabilisierung von Suspensionen -- 7 Tenside zur Schaumstabilisierung -- 8 Tenside in Nanoemulsionen -- 9 Tenside in Mikroemulsionen -- 10 Tenside als Benetzungsmittel -- 11 Industrielle Anwendungen von Tensiden -- Register |
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Summary: | Surfactants are surface active agents, molecules that play an important role in emulsions, suspensions, and foams. They are widely used in skincare, cosmetics, pharmaceuticals, agrochemistry, and the food industry. This book takes a practical approach to addresses their classification, physical properties, phase behavior, effects, and applications. Tenside sind oberflächenaktive Stoffe, Moleküle, die eine wichtige Rolle in Emulsionen, Suspensionen und Schäumen spielen. Sie finden breite Anwendung in der Körperpflege, Kosmetik, Pharmazie, Agrochemie und Lebensmittelindustrie. Ihre Klassifizierung, ihre physikalischen Eigenschaften, ihr Phasenverhalten, ihre Wirkungen und Anwendungen werden in diesem Buch praxisnah behandelt. |
Format: | Mode of access: Internet via World Wide Web. |
ISBN: | 9783110798579 9783111175782 9783110994810 9783110993219 |
DOI: | 10.1515/9783110798579 |
Access: | restricted access |
Hierarchical level: | Monograph |
Statement of Responsibility: | Tharwat F. Tadros. |